.

Animeblog.cz – popularizace japonského anime a všeho okolo

Recenze: „Black Lagoon”

Přečteno: 7381x | Vydáno: 11.1.2013 | Upraveno: 5.3.2014

Burraku Ragun / Black Lagoon / Černá Laguna

Tentokrát nejde o žádný romantický srdcebol, nýbrž o čistokrevnou jízdu divočinou mimo vší značené stezky, bez brzd a bez přilby.

Nevýznamný zaměstnanec mocné japonské firmy Asahi Industries, Rokuro Okajima, je pověřen významně delikátním úkolem. Má osobně doručit zákazníkovi disk s citlivými daty. Citlivá data jednak znamenají levárnu, jednak taky balík peněz, a proto po disku pase polovojenská ruská mafie, budující si pozice v thajském městě neřesti Roanapuře. Vůdkyně a velitelka Balalajka kvůli tomu pověří kapitána vyřazeného torpédového člunu, černocha Dutche, aby spolu se svou posádkou, čítající uprchlého ajťáka Bennyho a Američanku čínského původu pistolnici Revy, aby onen disk „získali“. V Jihočínském moři není pirátství ani v moderní době ničím neobvyklým, tudíž se tak stane.

Spolu s diskem, kterého se však Asahi Industries kvůli hrozícímu skandálu při možném odhalení původu a typu dat nehodlá jen tak vzdát, se na palubu torpédovky Black Lagoon nedobrovolně dostává i Rokuro Okajima. Tím začíná jeho dobrodružství se svéráznou trojicí, která se v průběhu třinácti dílů dostane do nejedné divoké situace.

Black Lagoon je seriálem strašlivě nevýchovným, protože mu žádná neřest není cizí. Střílí se jak na střelnici, krom toho, že do živého, rozpatlává se krev po podlaze, mluví se vulgárně a nějaká ta sexuální narážka taky padne. A právě proto je Black Lagoon senzační, protože seriálů, které vydařeně vtipně balancují na hraně a dávají najevo, že moralizování je jim absolutně šumák, rozhodně zase tolik není.

RežisérSunao Katabuchi
StudioMadhouse
První vysílání8. dubna 2006 - 24. června 2006
Počet epizod a délka12 x 24 min.
Black Lagoon - české titulky
Stav překladu
 100 %
Přeloženo 12 dílů z 12 | Status: Dokončeno
» Release: KAA, formát: srt
» Překlad: Skogen, časování: Skogen
Black Lagoon - české titulky Staženo: 517x
» Black Lagoon, download, formát mkv, 12 dílů (+ druhá série s podtitulem „The Second Barrage): Black Lagoon - download
»Online stream na Shirai.cz
Chceš-li, vlož komentář...
Přezdívka:
Web:
Zpráva:
 
Kia | 3. září 2013, 21:06

Anime “Black Lagoon” jsem viděla a dokonale mě nadchlo. Klidně bych se na něj podívala znovu a všem jej doporučuji všemi deseti ^^

Recenze: „Black Lagoon”