.

Animeblog.cz – popularizace japonského anime a všeho okolo

Vše okolo: „O Animeblogu”

Přečteno: 2720x | Vydáno: 3.1.2013 | Upraveno: 8.5.2014

Přistoupil jsem k něčemu, co jsem už dlouho odkládal. Blogů o anime a různých stránek s recenzemi a názory jsou na netu mraky a dlouho jsem neměl potřebu přidávat k nim další.

Potřebu psát a občas i přispět vlastními silami formou titulků k nějakému anime, které mě hodně oslovilo, ale mám. Krom aktivit zejména pro Serialzone.cz jsem proto články o anime vršil na svém osobním blogu, až se z něj poslední dobou stalo monotématické semeniště anime a přišel čas tuhle sekci odčlenit…

Tak je to tady.

Co zde naleznete a jaký je smysl blogu?

V mottu stránek je uvedeno „ Animeblog.cz – popularizace japonského anime a všeho okolo “, což značí, že jde právě o to šíření věhlasu fenoménu anime a pokud možno i narovnávání představ o něm – představ příliš kritických laiků, kteří si anime zakategorizovali jen jako „divný animák“ i naopak příliš nekritických představ příznivců anime, kteří zavírají oči před řadou sraček, co v anime tak jako všude jinde rovněž vznikají…

Nebudu zde pokud možno používat žádného speciálního názvosloví anime komunity, ani se jinak snažit „ohromovat“, protože jednak nemám čím, jednak bych byl rád, kdyby se anime prostředí neizolovalo od mainstreamu a bylo dostupné komukoliv otevřenému.

Naleznete zde překlady anime seriálů a filmů. Některé vznikly od základů, jiné jsou dohodnutými post korekturami jiných titulků, jestliže k post korektuře vznikl jakýkoliv důvod. Titulky budou souhrnně zveřejněny na stránce „Seznam překladů a také budou připojovány k recenzím, jestliže se recenze zrovna bude týkat anime, ke kterému jsem titulky vytvářel.

Recenze bude doprovázet obrazový materiál v podobě screenů z videa, mohou být připojeny hudební ukázky, odkazy na downloady filmu nebo díly seriálu, odkazy na přiměřeně kvalitní online streamy, apod. Ovšemže zde budou záležitosti už mnohokrát zpracovávané. K plnému výčtu anime počinů jsou určeny databáze, kterou Animeblog není. Blog jako osobní iniciativa psavce je osobnější a týká se toho, co mám rád, co považuji za kvalitní a co bych doporučil všem, kteří v anime chtějí nalézt nějakou hloubku a inspiraci a doufám, že to svedu udělat formou, která má v té zmíněné záplavě šanci.

V sekci Vše okolo se překvapivě může vyskytnout cokoliv, co byť okrajově s anime souvisí :) Mohou to být postřehy, tipy, doporučení, návody, prostě cokoliv. Opět nic, co by nutně muselo být objevné pro skalní fanoušky. Ti už se k podobnému dopracovali, třeba i dávno. Stále je však mnoho takových, kterým by podobné mohlo napomoct a já doufám, že jich bude stále víc, protože jak už bylo řečeno, Animeblog má především ambice popularizovat, tedy i obracet se i k lidem dosud nepříliš osloveným.

Díky a zachovejte přízeň, ať už náležíte kamkoliv :)

P.S.: Pokud byste měli zájem o spolupráci, ani to není předem vyloučeno…

Skogen

Chceš-li, vlož komentář...
Přezdívka:
Web:
Zpráva:
 
Vše okolo: „O Animeblogu”