.

Animeblog.cz – popularizace japonského anime a všeho okolo

Recenze: „Seikai no Senki”

Přečteno: 3273x | Vydáno: 26.12.2012 | Upraveno: 5.3.2014

Seikai no Senki / Banner of the Stars / Hvězdný prapor

Je přímým pokračováním první série Seikai no Monshou. Série byla poprvé odvysílána hned rok po první řadě, tedy v roce 2000. Dějově se odehrává tři roky po událostech předchozí řady, hrdinové jsou o něco dospělejší a o něco dospělejší je i vyznění seriálu. Ta milá naivita, kterou dýchala atmosféra jedničky, mi zde sice trochu scházela, nicméně zase je to malinko o něčem jiném a v závěru se atmosféra ostatně naplno vrací.

Vojenský konflikt mezi Spojeným Lidstvem a Impériem Abh přerostl ve válku vpravdě vesmírnou a do ohně bitev vstupuje i útočná loď Basroil, jejíž posádku kromě několika dalších postav tvoří nám už dobře známá Její Výsost princezna Abriel a její „baka“ souputník Jinto, vlastně Jeho Excelence hrabě Lynn Syun Rock z Hyde.

Paradoxní je, že zatímco Abhánci mají stárnout přibližně o polovinu pomaleji než „pozemšťané“ (český ekvivalent anglického “lander”, tedy „pozemšťan“ už má víc vztah k Zemi než k povrchu jakékoliv planety, ale lepší není), změnila se za ty tři roky víc Lafiel než Jinto.

Určitý prostor je věnován i vedlejším postavám, zejména otci Lafiel – dědici imperiálního trůnu a vrchnímu veliteli abhské flotily Dubusovi, dost ujetých dialogů pronese admirál Nelese se svým bratrem a „sambó džo“ (velitelem štábu) v jedné osobě Nefeem a samozřejmě nesmí chybět ironicky nonšalantní vévodkyně Spoor.

Vesmírných bitev a detonací je však už skoro přes míru, a protože děj se nyní odehrává téměř výlučně ve vesmíru, jsou i exteriéry poněkud fádní. Cekově tedy druhá řada ságy neplyne až tak hbitě jako první a sem tam trochu uspává. To ovšem pouze ve srovnání s první (a prozradím, že i třetí) řadou, protože i tak se jedná o silný nadprůměr a na hodnocení návštěvníků to bývá znát. Propracovanější je určitě i grafika, už nepůsobí tolik ploše, jako se občas stávalo v prvních dílech.

RežisérYasuchika Nagaoka
StudioSunrise
První vysílání14. dubna 2000 - 14. července 2000
Počet epizod a délka13 x 25 min.
Seikai no Senki - české titulky
Stav překladu
 100 %
Přeloženo 13 dílů z 13 | Status: Dokončeno
» Release: A-Et, formát: srt
» Překlad: Joshuatree, Skogen
Seikai no Senki - české titulky Staženo: 501x
»Online stream na Shirai.cz , ale opět špatně poměr stran...
Chceš-li, vlož komentář...
Přezdívka:
Web:
Zpráva:
 
Recenze: „Seikai no Senki”