.

Animeblog.cz – popularizace japonského anime a všeho okolo

Recenze: „Hoshi no Koe”

Přečteno: 3752x | Vydáno: 6.1.2013 | Upraveno: 5.3.2014

Hoshi no Koe / Voices of a Distance Star / Hlas vzdálených hvězd

Jeden z raných krátkých počinů režiséra Makoto Shinkaie (Makoto Šinkai), na kterém se podílel nejen v režii, ale také jako producent, autor předlohy, animátor, tvůrce postav, střihač a dabér jedné z obou hlavních postav. Což znamená, že Shinkai si většinu věcí dělal sám. Na druhou stranu na rok 2003 působí vizuální zpracování postav poněkud amatérsky, zato ztvárnění okolí už je bravurní a předpovídá Shinkaiův vývoj směrem k animační dokonalosti. Nepochybně vydařený je příběh, o působivé atmosféře, v jejímž budování Shinkai od prvopočátků exceluje, ani nemluvě.

Noboru a Mikako jsou dva spolužáci, kteří spolu kamarádí od základní školy, takže spolu jdou i na střední (japonští studenti, tak jako pracující, tráví při povinnostech celé dny, takže volného času je pramálo a přátelské vztahy tak pěstují především ve školním a pracovním prostředí) a chtějí jít společně i na vysokou. Tou dobou však do jejich životů zasáhne volba náborčích „Spojených sil“, vydávajících se na „trestnou výpravu“ proti tehdy takřka neznámé rase Tersianů, kteří o deset let dříve zdecimovali průzkumnou výpravu lidstva na Mars.

Postupně se mezi Noborua a Mikako vkrádá prvek odloučení z vesmírných vzdáleností, zasahující do jejich komunikace, což hrdiny uvnitř nutí konkretizovat své životní hodnoty a uvědomit si důležitost skutečných potřeb a správných rozhodnutí.

Shinkai v pětadvaceti minutovém anime navazuje na motiv z předchozího pětiminutového Kanojo to kanojo no neko (Ona a její kočka), jehož prvky lze rozeznat zejména v úvodu. Naopak příběh a atmosféra Hoshi no koe zase slouží jako předmotiv budoucího ještě víc pocitového a bez sci-fi prvků i velmi realistického Bjósoku go senčimetoru…

RežisérMakoto Shinkai
StudioCoMix Wave Inc.
První vysílání2. února 2003
Počet epizod a délka1 x 25 min.
Hoshi no Koe - české titulky
Stav překladu
 100 %
Přeložen 1 díl z 1 | Status: Dokončeno
» Release: Leopard-Raws, formát: srt
» Překlad: Skogen, časování: Skogen
» Titulky upraveny [18.09.2013]: drobné korektury
Hoshi no Koe - české titulky Staženo: 377x
» [Leopard-Raws], formát mkv, HD 1280x720, 361 MB, české titulky: Hoshi no Koe - s aktualizovanými českými titulky
Chceš-li, vlož komentář...
Přezdívka:
Web:
Zpráva:
 
Recenze: „Hoshi no Koe”