.

Animeblog.cz – popularizace japonského anime a všeho okolo

Recenze: „Gunslinger Girl - OVA 1 a 2”

Přečteno: 3239x | Vydáno: 4.1.2013 | Upraveno: 5.3.2014

OVA 1 – Gansuringa Garu: Iru Teatorino – Venetsia no Hikari, Kokoro no Yami / Gunslinger Girl: Il Teatrino – The Light of Venice, The Darkness of the Hear / Malá pistolnice: Divadlo – Světlo Benátek, temnota duše

Je speciál o délce jednoho seriálového dílu, volně navazující na sérii Gunslinger Girl: Il Teatrino. S tou sdílí zpracování i celkové pojetí.

V pořadí první OVAčko (Original Video Animation – nesnadno definovatelný formát mezi filmem a seriálem ) se věnuje především dvojici Jean – Rico. V osobnějších i akčních scénách dá nahlédnout blíže do vztahu obou aktérů a zejména v úvodu pak přiblíží i motiv Jeanovy práce pro Agenturu a důvod jeho obvykle nekompromisního a strohého jednání.

Díky tomu se i jinak značně odměřený Jean a k prakticitě vedená Rico mohou projevit v nečekaně lidském rozměru.

* * *

OVA 2 – Gansuringa Garu: Iru Teatorino – Fantazume / Gunslinger Girl: Il Teatrino – Fantasma / Malá pistolnice: Divadlo – Přelud

Druhý speciál rovněž o rozsahu jednoho standardního dílu, čili druhé OVA, dává podobně nahlédnout pod pokličku Giuseho minulosti a souvislostem s Henriettou. To celé se odehrává v širším rámci Giuseho rodiny, tou dobou však už zahrnující jen bratra Jeana.

Nejen prací živ je člověk, říkává se, proto i pro Jeana a Giuseho nastala chvíle odpočinku, kterou si vychutnávají v rodinném letním sídle v sicilské Taormině. Krátký čas soukromí, připomínající někdejší dětství i s nostalgickými vzpomínkami na ztracenou rodinu, především na malou sestru Enricu, zanedlouho přeruší Hirscher, který oběma bratrům přiveze chybějící část dvojic – Henriettu a Rico.

Po vysazení práce a všech zážitcích probouzejících vzpomínky se rozrušenému Jeanovi přihodí zvláštní věc. Náhle se mu zjeví Enrica, kterou dříve kvůli práci a pomstě zanedbával, a ta mu vytkne jak jeho osobnost, tak Giuseho vztah k Henriettě. Sen, nebo duch? Kdo ví… Každopádně vyrovnání s tragickou minulostí, ani s přítomností v podobě sdílení života s bionickými svěřenci, není jednoduché…

Druhé OVA je tedy především o prožívání a zajímavě zpracovaný motiv potlačených výčitek svědomí, vzpomínek a současných paralel mu dává působivý a překvapivý rozměr.

RežisérRei Mano
StudioArtland
První vysílání24. října 2008
Počet epizod a délka2 x 24 min.
Gunslinger Girl - OVA - české titulky
Stav překladu
 100 %
Přeloženy 2 díly z 2 | Status: Dokončeno
Titulky 1:
» Release: E-D, formát: srt
» Překlad: Skogen, časování: Skogen
» Poznámka: OVA 1
Gunslinger Girl - OVA - české titulky, release E-D Staženo: 323x
Titulky 2:
» Release: E-D, formát: srt
» Překlad: Skogen, časování: Skogen
» Poznámka: OVA 2
Gunslinger Girl - OVA, české titulky, release E-D Staženo: 314x
» Download - formát mkv, české titulky: OVA 1, OVA 2
Chceš-li, vlož komentář...
Přezdívka:
Web:
Zpráva:
 
Recenze: „Gunslinger Girl - OVA 1 a 2”