.

Animeblog.cz – popularizace japonského anime a všeho okolo

Recenze: „Seikai no Senki II”

Přečteno: 3875x | Vydáno: 26.12.2012 | Upraveno: 5.3.2014

Seikai no Senki II / Banner of the Stars II / Hvězdný prapor II

S dvojkou v názvu jde trochu zmatečně už o třetí řadu skvělého sci-fi seriálu, tentokrát pouze deseti dílnou. Na rozdíl od prostřední řady, která se téměř celá odehrávala ve vesmíru a až na poslední díly znatelně ustoupila od romantických prvků, se znovu podstatnou měrou vracíme na povrch planet i k romantice a to dílem dost temné. Třetí série tak opět nabývá značné poutavosti i pozoruhodného dějového spádu. Znovu se dočkáme i „flashbecků“ z předchozích sérií, které se nakonec podařilo výtečně a smysluplně provázat. Zde je znát, že kvalitní předloha, v tomto případě dokonce románová, je zásadní složkou úspěchu a málokdy lze ušít kvalitní výsledek horkou jehlou, což je bohužel případ bezpočtu seriálových pokusů.

Válka mezi Impériem Abh a koalicí v čele se Spojeným Lidstvem spěje do finále a impérium na své spanilé jízdě Vesmírem zabírá jeden svět za druhým. Každý z nich však potřebuje politickou správu a místodržících začíná být velký nedostatek. Na řadu přichází i Lafiel s Jintem, aby nastolili řádnou okupační správu nad Lobnas II. Smůla tkví v tom, že Lobnas II není jen tak nějakou planetou – svým účelem pro Spojené Lidstvo se běžným představám vymyká. A není to vlastně ani tak moc náhoda, že jako místodržící přichází právě Lafiel, když o jejím umístění rozhodl tandem Neles – Nefee, které tak trochu zkoupal Lafielin otec, vrchní velitel Abriel… Který ovšem i tak bude mít zase poslední slovo ;)

Vynikající vyvážení politiky, jemných intrik, akce, dobrodružství a romantických prvků dělají ze Seikai no Senki II jedno z nejlepších pokračování veškerenstva a už jen kvůli tomu stojí za to přečkat trošičku nudnou prostřední řadu celé ságy. Nezbývá proto než zjistit, zda si akční abhská princezna konečně uvědomí, co pro ni Jinto, který ke svému postavení a k nevšední známosti jako slepý k houslím přišel, znamená, jak s tím naloží, a jestli to vzhledem k dramatické situaci vůbec k něčemu bude…

RežisérYasuchika Nagaoka
StudioSunrise
První vysílání11.července 2001 - 26. září 2001
Počet epizod a délka10 x 25 min.
Seikai no Senki II - české titulky
Stav překladu
 100 %
Přeloženo 10 dílů z 10 | Status: Dokončeno
» Release: A-Et, formát: srt
» Překlad: Joshuatree, Skogen
Seikai no Senki II - české titulky Staženo: 403x
» Download dílů včetně titulků [Skogen][AKT]: Seikai no Senki II - download
»Online stream na Shirai.cz , poměr stran v pořádku.
Chceš-li, vlož komentář...
Přezdívka:
Web:
Zpráva:
 
Recenze: „Seikai no Senki II”